Tényleg jó inni

2019. március 23.

20190307_153159.jpg

Ipacs Szabó Pince, Inni jó 2017
A Vylyan borászának, Ipacs Szabó Istvánnak a saját pincéjéről itt írtam. Legutóbb az Inni jó nevű tétel 2017-es évjárata került a poharamba. Cabernet franc és kékfrankos házasítása.
István szavaival mutatom be a bort:

„Édesapám borát, gyermekkorom első, meghatározó borélményét idézem vissza ezzel a borral.
Öreg, szórt telepítés vegyes szőlőfajtái egybe szüretelve, egyszerűen, az ősi hagyomány szerint elkészítve, a végső arcát a cabernet franc adja.
Kisebbik fiam Vencel ezt kóstolva megjegyezte, hogy jó inni, majd a nagyobbik Vince elmerengve válaszolta “Inni jó!”
Három éves fiam így ösztönösen megfogalmazta azt, amiért generációk óta dolgozunk.”

Gazdag és buja illatában némi likőrösség viszi a prímet sok erdei gyümölccsel és édes hordófűszerekkel kiegészülve. A korty vastag szerkezetű, puha tanninú, tüzes alkoholú, jó savú. Kifejezetten tetszik a gyümölcsök és a hordófűszerek aránya a kortyban is. Elegáns ital, amelynek lecsengésébe , szerintem, belefér egy kis kesernye is, de biztosan van olyan, akinek ez sok. 6,5 pont (2560 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9814709439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása