Clarendelle Rouge

2019. június 23.

20190617_120627.jpg

Clarendelle, Inspired by Haut-Brion, Bordeaux Rouge 2012

A Château Haut-Brion birtokot 1935-ben megvásárló Clarence Dillonnak állít emléket a Clarendelle borcsalád. Fehér, rosé és vörösbort készítenek ezen márkanév alatt.
A vörösek alapanyaga a család tulajdonában álló, saint-émilioni, médoci és pessac-léognani birtokokról származik.
57 % merlot, 30 % cabernet sauvignon, 13 % cabernet franc alkotja a házasítást.

A közepesnél kicsit intenzívebb illatában füst, tölgy, aszalt szilva, fekete ribizli, szivar fedezhető fel. Szájban is közepesen intenzív, lendületes savakkal, szépen integrálódott alkohollal, markáns tanninnal. Ízben erdei gyümölcsök, aszalt szilva, fekete ribizli, étcsoki és fahéj keveredik. A kortyban és az egyébként hosszú lecsengésben megjelenő kesernye zavar. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2214898216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.