Chateau de la Tour, Clos Vougeot Grand Cru, Vieilles Vignes 2002

2019. július 16.

20190629_215233.jpg

Burgundia szívének, a Côte d’Ornak az északi részén (Côte de Nuits) található az egyik legnagy grand cru, a Clos de Vougeot a maga 50,6 hektárjával. A fallal körülvett, egybefüggő appelláció (clos) legnagyobb birtokkal rendelkező szereplője a Château de la Tour, amely 5,48 hektárt művel. Ők az egyetlenek, akik a falon belül készítik el a grand cru terület borát, lévén, a chateau is a Clos de Vougeot-n belül található. A XII. században épület kolostori pince a Labet család tulajdonát képezi 1889 óta.
A birtok szíve az egy hektáros terület, amelyet 1910-ben telepítettek. Innen két kivételesen nagy bort készítenek: a Cuvées – Vieilles Vignes és a Cuvée Hommage Jean Morin.

A birtok borai általában 50%-ban kapnak új hordót, de az 1986 óta létező Vieilles Vignes esetében ez 90-100%.
Nagyon elegáns és áradó illatában szilva, fekete cseresznye, piros ribizli és finom édes fűszerkészlet jelenik meg pici szellőztetés után. Egyszerre elegáns és erőteljes. A tercier aromák is megjelentek, de a friss gyümölcsök lendülete sem kopott meg. Élettel teli, lendületes korty, kifinomult tanninnal és elegáns savakkal. Az egyensúlyt magas szinten valósítja meg, Kikezdhetetlen arányokkal bír. A piros gyümölcsök és édes fűszerek játéka magas szintű élményt biztosít. Még mindig van benne érlelési potenciál, de már ereje teljében pompázik. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7814956936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása