IKON Pince, Királyok 1199 2012 (Syrah - Cabernet Franc)

2019. július 22.

20190720_150313_0_1.jpg

A Balatonlelle melletti Rádpuszta évszázadok során szőlőtermű vidék volt. Itt vívta meg csatáját András herceg és Imre király és mára itt található az Ikon Borászat székhelye is. A csatának állít emléket a Királyol 1199-es bor, amely syrah és cabernet franc házasítása. A 39 hektáros birtokot néhai Konyári János vezette és helyezte fel a bortérképre.

Intenzív, gazdag, mély és kényeztető illat, amelyben nagyon sok érett erdei gyümölcs, hecsedli lekvár, szilva, mentol, dohánylevél, aszalt füge, fekete olíva és medvecukor fedezhető fel.
Megkóstolva is a jól ismert intenzitással találkozunk, hiszen vastag, olajos, krémes textúrájú borral találkozunk jó savakkal, finomszemcsés integrálódott tanninnal. Az egyensúly kicsit az alkohol felé billen, de ki bánja, ha ilyen gazdag az ízkép. Szeder, áfonya, fekete ribizli, keleti fűszerek, szegfűszeg, mentol, vanília, kókusz, kakaópor, datolya, fekete olíva.
Hosszabb lecsengés vártam, ráadásul füstös kesernye uralja. Kár érte, de így is 7 pont. (5700 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr914970134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása