Hollóvár Pince, Somlói Hárslevelű 2012

2019. szeptember 23.

20190917_081111_1.jpg

Takács Lajos a borkereskedői karriert hagyta maga mögött, amikor 1997-ben létrehozta somlói birtokát, a Hollóvár Pincét. A természetközeli borkészítésről, egyedi stílusáról és karakteréről ismert borász gyorsan a borértők kedvencévé vált. 2013-ban még elkészítette utolsó somlói évjáratát, majd Tokajba költözött ahol új projektekbe kezdett Lenkey Gézával, majd a D.H.P pince borászaként, de saját ültetvényen is.
A korábbi Hollóvár területeket kezdetben Kis Tamás, a Somlói Vándor művelte, majd új tulajdonoshoz kerültek.

A 2012-es hárslevelű illata gazdag, mély, buja és telt. Széles spektrumon mozog: méz, virágpor, propolisz, sárga virágok, narancsolaj, narancslekvár, mangó, ananász, körtelekvár, fahéj, szegfűszeg, birsalmasajt.
Megkóstolva igazán gazdag, kiváló struktúrájú, sokrétű és mély bort kapunk. Lendületes, élettel teli savak mellett némi tanninérzet jelenik meg. Édeskésebb hangulatú bor, amelynek a lecsengésében sósság is fellelhető. Nagyon sokáig megmaradó élmény. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1415119476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása