Feravino Borászat, Grasecco

2019. október 29.

A horvát szőlőtermesztés négy nagy régióban csoportosul: Szlavónia és a Dunai rész, Horvát felföld, Dalmácia, valamint Isztria és Kvarner. Ezek a régiók további borvidékekre tagozódnak, összesen kicsivel kevesebb mint 20000 hektáron. A poharamba került pezsgő a szlavóniai területen termesztett…

{ tovább » }

Belga whisky a sörfőzdéből

Gouden Carolus Single Malt A Gouden Carolus nem más, mint a Het Anker nevű mecheleni főzde ismert és népszerű sörmárkája. Ez whisky a Gouden Carolus Tripel nevű sörük cefréjének a párlata, amelyet a sörfőzdében, rézüstben desztilláltak. Első töltésű bourbon hordókban érlelték, majd sörös hordókban…

{ tovább » }

Ezredforduló Egri Bikavére

  Az Ezredforduló Egri Bikavére, Egri Bikavér 19971998 decemberében hirdették ki, hogy 119 termelő 11 ezer 369 liter borából elkészült az Ezredforduló Egri Bikavére. Ebből 12 500 palackot töltöttek le az Egervin pincészetében, Gál Tibor, Lőrincz György, Thummerer Vilmos és Vincze Béla borászok…

{ tovább » }

Terrecarsiche Fanova, Primitivo DOC Gioia del Colle

A pugliai Castellana Grotte nevű településen 1939 óta készít bort a családi pincészet, elsősorban a helyi szőlőfajtákra alapozva. Az augusztus végén szüretelt primitivo szőlő acéltartályban erjedt két héten át, majd három hónapig francia hordóban érlelődött.

{ tovább » }