Primum Familiae Vini Budapesten

2019. június 29.

A 2019-es VinCE Budapest során masterclass keretében kóstolhattuk a Primum Familiae Vini szövetség borait. A családi tulajdonban lévő, a legmagasabb elismertséget elérő, csúcsminőséget előállító pincék összefogását Miguel Torres és Robert Drouhin hozta létre egy 1991-es ötlet alapján, 1993-ban.…

{ tovább » }

Clarendelle Rouge

Clarendelle, Inspired by Haut-Brion, Bordeaux Rouge 2012 A Château Haut-Brion birtokot 1935-ben megvásárló Clarence Dillonnak állít emléket a Clarendelle borcsalád. Fehér, rosé és vörösbort készítenek ezen márkanév alatt.A vörösek alapanyaga a család tulajdonában álló, saint-émilioni, médoci és…

{ tovább » }

Tenuta I Greppi, Grappicaia, Bolgheri Superiore DOC 2013

A 2002-ben létrehozott birtok ma 25 hektáron művel szőlőt Bolgheriben, Firenzétől 100 km-re. 50% merlot, 40% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc. 30 napon keresztül erjedt acéltartályban, majd 18 hónapot töltött francia és amerikai hordóban, ahol az almasav is lebomlott. A hordók fele új fa.

{ tovább » }

Kaiken Malbec duett

A Kaiken birtok egy vadlúdról lett elnevezve, amely átrepüli az Andokot, Argentína és Chile közt. Ezzel a szimbólummal utalnak Aurelio Montes döntésére, aki a Montes, chilei birtok tulajdonosaként létrehozta 2001-ben Argentínában a birtokot. Gyorsan, komoly ismertséget vívott ki a mendozai borokkal.…

{ tovább » }

Chateau Tour Massac 2011, Margaux

A 10 hektáros birtok Bordeaux egyik legismertebb régiójában, Margauxban található. Nem meglepő módon a klasszikus bordeaux-i fajták házasítása. Az már meglepőbb, hogy az ún. Bal Parti terület merlot domináns (50%). Ezt követi a cabernet sauvignon (40%) és a cabernet franc 10%. 14 hón apot töltött…

{ tovább » }

Carissimae sor

A Tiffán Pince az Andanta Borpatikában mutatta be az új arculatát. Ede bácsi, valamint az ifjabb Zsolt mesélt a pince jelenlegi helyzetéről, a jövőképről és mutatta be a borokat. A borsor váza a Carissima(e) vertikális volt, én is erre koncentráltam. Az ikonikus márka hat évjáratát kóstoltuk,…

{ tovább » }