Mátyás András Pincéje, Rajnai Rizling 2016

2020. április 05.

20200329_171208.jpg

 

Mátyás András Pincéje, Rajnai Rizling 2016
Mátyás András a felvidéki, pontosabban kisújfalui bioborairól korábban már írtam itt és itt. A 2016-os rajnai rizling is az Öreghegy termése, ahol 1 hektárnyi rajnai zöldell. 500 literes hordóban, spontán, nagyon lassan erjedt, majd további három hónapot a hordóban pihent.
Már a 2017-es évjárat van a piacon, de a 2016-os szerintem most van csúcsközelben.

Kellemes, összetett illatában méz, virágpor, grillázs, narancsolaj, kajszi, érett vilmoskörte, tea, vanília, érintésnyi petrolosság tűzkövesség vonul fel.
A korty szájban telt idomú, de a savak frissen tartják az élményt és egyben jó alapot adnak az aromacsokornak. Jó szerkezetű, arányos felépítésű bor. Ízében is megjelennek a tercier aromák (méz, tea), a gyümölcsös vonal (kajszi, narancsolaj, vilmoskörte, őszibarack) és a finoman adagolt fűszerek (vanília, grillázs). Összességében elmondhatjuk, hogy a hordó kellemes nyomokat hagyott maga után. Lecsengése az átlagosnál hosszabb. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6315592402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása