Hazai Grenache

2020. október 19.

20201019_154534.jpg

Szende Pince, Kis Szende 2016
Hazánkban alig ismert fajta, a grenache, amelyet Szende Gábor Villányban 2010-ben 0,35 hektárra telepített. Azóta kóstolható volt fajta tisztán és házasítás részeként is. Ez a bor 100% grenache, amely 14 hónapos hordós érlelés után került palackba.

Téglavörös színű bor, amely sok izgalmas fűszer illatát hordozza, amelyet piros bogyós gyümölcsök, aszalt szamóca, némi fa, pici füstösség egészít ki. A korty még izgalmasabb: könnyed szerkezetű, mégis tartalmas. Tanninban nem bővelkedik, ami van, az viszont finom érzetű. Savairendben vannak, az alkoholja pedig a fajtához és a termőhelyhez igazodva kifejezetten tüzes. Nincs túláradó karakter, ami kiemelkedne. Lecsengésére sem lehet panasz. 6,5 pont Az ára is egészen kiváló, 2500 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr616246060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása