Sebestyén Pince, Szekszárdi, Iván-völgyi Bikavér 2017

2020. november 28.

ivan.jpg

A pince legnagyobb becsben tartott dűlője egy déli katlan. Löszös talaj, „mészbabákkal” dúsítva. Az itteni kadarka ültetvény 70 éves, de van 5 éves merlot is a területen. A házasítás a következőképp néz ki: 46% Kékfrankos, 16% Merlot, 14% Kadarka, 12% Cabernet Franc, 12% Cabernet Sauvignon. Nyílt kádakban erjedt 8 napig, majd pár napig pihent a cefre. 22 hónapig érlelték 500 literes magyar és francia tölgyfa hordókban.

Illata közepesen intenzív, amelyben érett erdei gyümölcsök mellett füst, némi földesség, medvecukor, negro is érezhető.
Kóstoláskor egy zamatgazdag, kerek savú, a közepesnél alig testesebb bort ismerhetünk meg. A szerkezetileg nem túldimenzionált, szép egyensúlyt mutató bor. Sok érett gyümölcs, mellett a hordóból származó füst, kakaóbab, cappuccino és fekete bors. A tanninok még időt kérnek ahhoz, hogy kellemes érintésű legyen a korty. Összességében szerintem még nagyon fiatal bor, amely két-három év múlva mutatja a benne rejlő potenciált. Most 6,5 pont (6600 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4616301930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása