Tűzkő Birtok, 7Frankos 2013

2021. szeptember 15.

tuzko7frankos_1.jpg

Piero Antinori márki az olasz borélet kiemelkedő alakja, aki az egész világon rendelkezik birtokokkal. A bátaapáti birtokot 2000-ben vásárolta meg Jacopo Mazzei márkival. A 170 hektáros birtok közel kétharmadán fehér szőlőt, harmadán kékszőlőt termesztenek.
A tolnai Tűzkő birtok válogatás kékfrankosa. Több terület termése, amely14 hónapot töltött hordóban, majd a legjobb hét hordót házasították.

Némi szellőztetést kér a bor, de egyértelműen meghálálja. Túlérett szamóca, piros szilva, szeder, cigánymeggy illatai mellett édeskés fűszerek is felismerhetők, mint a vaníliarúd, a tejcsoki, csokimousse és finom füstösség, cognacos hordó aromái. Krémes textúrájú bor, likőrös alkoholérzettel, és az egész kortyot édeskéssé formáló fűszerekkel. Elsősorban tejcsoki, tejkaramell, vanília, némi mentol. Tanninja alig észrevehető (a kategóriájához képest), savai megfelelőek, lecsengése egészen hosszú. 7,5 pont (3192 Ft)

A palackfotót a pince weboldaláról vettem kölcsön.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr116689848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása