Trispirit folytatás

2018. október 13.

 20180831_105904_1.jpg

A pálinkaház Sericum sorozatait itt mutattam be, most a Primor, felső kategóriás pálinkák következnek:

{ tovább » }

Somlói Vándor, Narancsbor 2015 Olaszrizling

20180930_071233_1.jpg

Kis Tamás, azaz a Somlói Vándor borairól már többször írtam, de a narancsbora még nem került terítékre. Most ez történt.
Három hétig erjedt a bor héjon, és visszafogott kénezés mellett érlelődött 6 hónapot hordóban. 400 palack volt az összmennyiség. Tamás azóta sem készített narancsbort.

{ tovább » }

Currus - egy izgalmas kis pince Neszmélyről

20180914_203943.jpg

Currus Pince
Maller Zsolt alapította a Currus Pincét, a Neszmélyi borvidéken, Kocs községben. A latin név jelentése magyarul hadiszekér, versenykocsi. ”Currus Kochy” pedig a legrégibb említése a Kocs községből származó kocsinak. Olyan régi, a borvidéken korábban fontos szerepet játszó, de azóta eltűnt fajtákkal is kísérletezik, mint a juhfark, bálint vagy szagos sárfehér, jelenleg az ismertebb fajtákból készült borok kóstolhatók. Íme:

{ tovább » }

Ismét szerettem!

hangavari.jpg

 

Hangavári Pince, Tokaji Furmint Lapis-dűlő 2015

A 14 hektáron, Bodrogkeresztúr közelében dolgozó pincének 8,8 hektár területe van a híres Lapisban, ahonnan ezt a furmintot szüretelték. Októberi szüret, némileg túlérett állapotban. Tartályban erjedt, majd 500 literes zempléni tölgyből készült hordóban érlelődött egy évet. A hordó visszafogott pörkölésű volt és másodtöltésű.

{ tovább » }

Új felfedezés pálinka fronton

20180830_124559_0.jpg

 

Trispirit Kézműves Pálinkaház
A pálinkaház 2016-ban alakult, célja, hogy a legmodernebb eszközökkel, de manufakturális szemlélet alapján készítse el pálinkáit. A jelenlegi választékot az egyik tulajdonos, pálinka sommelier, Kókány Tamás mutatta be. A Sericum sorozat öt tagjáról írok most, de jön majd a folytatás is.

{ tovább » }