Periquita Reserva 2018

2021. április 15.

20210415_085127.jpg

A pincészet története 1820-ban vette kezdetét José Maria da Fonseca által és jelenleg 650 hektárra tehető az ültetvényeik nagysága. Az egyik legnevesebb területük Cova da Periquita. Természetesen helyi fajtákkal dolgoznak és nem csak csendes bort, hanem portóit és Setubal Moscatelt is készítenek. Portugáliában a legidősebb és az egyik legrangosabb borászatként tartják számon őket.

{ tovább » }

Nachbil duett, Krasznabéltekről

20210205_190828.jpg

Ökológiai gazdálkodásból származó bioborokat készítenek az 1999-ben alapított, 20 hektáros krasznabélteki borászatban. A birtok neve a közeli hegycsúcsra utal. Minimális beavatkozásra törekszenek a borok készítésekor. Fajtaválasztékuk széles, nemzetközi és helyi fajtákkal is dolgoznak. A pince borásza Serli Csilla, hagyományos technológiával készíti a borokat.

{ tovább » }

Kavaklidere Borászat – Kalecik Karasi Prestige 2017

kep1_1.jpg

A Kavaklıdere Pincészetet 1929-ben Ankarában alapították, az első magán pincészet volt az országban. Ma is családi tulajdonban van a hét különböző bortermelő régióban található 650 hektárnyi ültetvény. Több borászatot tulajdonolnak, többek közt két chateaut Bordeauxban.

{ tovább » }

Bukolyi Pincészet – egri bio borok

20210218_122730.jpg

A 2016-ban alapított családi pincészet 14 hektárnyi ültetvénnyel rendelkeznek a Nagy-Eged dűlőben, azon belül is a mészköves márgás talajú Kövesen, a mészmárgás Farmon és a fekete nyiroktalajjal bíró Birsalmáson tufás-homokos bemosódásokkal kiegészülve. Az Egerben ők az egyetlen organikus borászat. Bukolyi Marcell igazi családi borászatot alapított és működtet.

{ tovább » }

Organic Borászat, Cuvée Marie Vallis Rufus 2017

20210309_180638_2.jpg

A 2013-ban alapított Felvidéki pincészethez 2,75 hektárnyi terület tartozik. Szőlőterületeiket biodinamikus elvek alapján művelik. Az első bor Szlovákiában, amely deklaráltan kén nélkül palackoz. Az erjesztési folyamatoknál csak a vadélesztőkre alapoznak. A borok 228l-es régi hordókban és 500l-es amfórákban érlelődnek.

{ tovább » }

Egy kiváló felvidéki kékfrankos

20210311_083332.jpg

Csernus Pince, Kékfrankos 2017
A családi pincészet a Felvidéken, Ipolynyéken található. A területeikre jellemző a vulkanikus kőzetben gazdag talaj. Boraik elkészítése során kísérleteznek oxidatív eljárással, mint a barrique érlelés és battonage módszerekkel. Vadélesztőkkel erjednek a borok és ként is csak minimálisan használnak.

{ tovább » }

Heumann Pince, Terra Tartaro 2011

img-d65ad32ca98870cf6b9598ddd52cd1f4-v.jpg

1995-ben alapította a Heumann házaspár a birtokot, amely mindössze néhány hektár. Kezdetben hobbiként tekintettek a pincészetre, de a folyamatosan megnövekedett mennyiség miatt bővülésre volt szükség. 2008 óta a fiúk is besegít a borászat életébe, így művelik a 10 hektárt. A pince csúcsbora került a poharamba.
A bor fele cabernet sauvignon, 30%-a merlot, 20%-a cabernet franc.

{ tovább » }

Fekete Pince, Szekszárdi Kékfrankos 2016

20210311_083238_2.jpg

A családi pincészet 1960-as évektől számítva foglalkozik szőlőtermesztéssel. 10 hektárnyi területtel rendelkeznek, melyek az Iván-völgyben, a Kerék-hegyen, a Decsi-hegyen és a Nagy Mihály-völgyben találhatóak. Szőlőterületeiket vegyszermentesen és bio módon művelik.

{ tovább » }

Vinkara Borászat, Öküzgözü 2014

20210221_095817_resized.jpg

A Vinkara borászatot 2003-ban alapították és 135 hektárnyi területen gazdálkodnak főleg őshonos fajtákkal (öküzgözü, bogazkere,hasandede és narince), de foglalkoznak több nemzetközi fajtával. A törökországi Közép-Anatólia régió, ahol a pince működik, éghajlatára jellemző a meleg nyáron és a nagyon hideg tél. A 850 méteres tengerszint feletti magasság kedvez a savtartalom megőrzésének a nyári hűvös éjszakáknak köszönhetően. A pincészet organikus módszerekkel műveli a szőlőültetvényeit.

{ tovább » }
süti beállítások módosítása