Egy autochton vörös Észak-Olaszországból

2018. június 06.

20180606_064606.jpg

Vigna Traverso, Schioppettino Di Prepotto 2014 DOC FRIULI COLLI ORIENTAL

A pincét Giancarlo Traverso alapította 1998-ban, a Friuli Colli Orientali borvidéken, Észak-kelet Olaszországban. 22 hektáron alig ismert helyi (ribolla gialla, friulano, schioppettino di Prepotto, refosco) és világfajtákat (merlot, sauvignon blanc, cabernet franc) is művelnek.
Ez a schioppettino ültetvény Prepottóban, Udine tartományban, 160 m tengerszint feletti magasságban terem agyagos talajon. A szeptember végi, október eleji szüret után jött a bogyózás, 8-10 napos maceráció, majd acéltartályos erjedés. 12 hónapot pihent francia hordóban.

Elegánsan keverednek a fűszerek és az érett gyümölcsöt. Leheletnyi animalitás, fekete bors, édes fűszerek, málna, beszáradt szilvalekvár, bőr. Megkóstolva nagyon finom puha tanninok egyensúly és magas szintű harmónia szép szavak krémes puha szerkezet szivar érett szilvalekvár finom bor sosem fahéj cédrus elegáns fűszerek közepesnél hosszabb lecsengés. 7,5 pont (5000-6000 Ft körül)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7614016628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.