Borfesztivál harmadik nap

2014. szeptember 14.

Végre kisütött a nap. Ennek örömére a napsütötte olasz borok közül válogattam. A vendégország nem túl széles választékkal volt jelen, de találtam két olyan Brunellót, amit érdemes megemlíteni.
A Brunello a toszkán városka, Montalcino szőlőskertjeinek márkája, amely a világ egyik legismertebb bora lett azóta, hogy 1888-ban Biondi-Santi megalkotta.


La Poderina, Brunello di Montalcino DOCG 2009
A hosszú, kötelező érlelési idő visszaköszön a bor megjelenésében: téglavörösz szín narancsos széllel. Illatában a tercier aromák dominálnak, mint gomba, avar. Megjelenik az animalitás, amely mellett idővel felsejlenek az aszalt gyümölcsök (szilva, fekete cseresznye). A komplex illatvilágot a karácsonyi fűszerek és mentolosság teszik teljessé.
Kiváló struktúrájú korty, élénk, vibráló savakkal. Alacsony tanninszint, és közepes test jellemzi. Ízében is az illat aromái köszönnek vissza. Tiszta és izgalmas. Kiváló bor, mely utóízét egy kis húzósság rontja. 8 pont

20140912_154630.jpg

 

Caparzo, La Casa, Brunello di Montalcino DOCG 2008
Világos téglavörös szín, narancsos széllel és komoly feltapadással nyit ez a dűlőszelektált bor. Illatában nyoma sincs az animalitásnak, még a gyümölcsök dominálnak, pl. aszalt szilva, fekete cseresznye, amit vanília, fahéj és szegfűszeg tesznek különlegessé.
Nagyon egyensúlyos és bársonyos a korty. A savak kiválóan integrálódtak, a tannin még visszafogottabb előző társánál. Lendületes, élvezetes bor, amely még mindig nincs a csúcsán. 8,5 pont

20140912_155756.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr996696385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása