Hernyák Pince, Etyeki Zöldveltelini 2019

2021. április 21.

20210415_085134.jpg

A pincéről már írtam pár gondolatot itt. Ausztria fő fajtájából készítettek egy izgalmas bort. A tétel tartályban erjedt, majd a fele másod és harmadtöltésű hordóban érlelődött egy éven keresztül finomseprőn. Palackozás előtt házasították a hordós és tartályos részeket.

Telt, gazdag illat, megfelelő intenzitással. Először a hordófűszerek jönnek, de nagyon minőségi fű-szerek: fahéj, szegfűszeg, tejcsoki, pirított magvak. A gyümölcsöket érett citrusok, narancshéj, man-gó, sárga alma, édes, lédús fehér gyümölcsök képviselik. Testes, kicsit melegít az akohol, de a savak biztos alapot nyújtanak. Ízben is jelentős a hordő, de nem maradnak el a gyümölcsök sem. Hosszú lecsengés. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2116508214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása