Méltó utód

2021. július 20.

takler.jpg

Takler Pince, Szenta-hegyi Kékfrankos 2017
A bor előző évjáratát viszonyítási pontnak tartottam, annyira fajtajelleges, komplex bor volt. A 2017-es évjáratban sem kellett csalódnom. A bátaszéki Szenta-hegyről összesen 6000 palacknyi kékfrankost készítenek Taklerék. A bor kádban erjedt, majd nem csak magyar, hanem francia hordókban érlelték.

Illatában egyszerre van jelen a kékfrankos (érett cseresznye, cigánymeggy, piros szilva, hecsedli), valamint a komoly borok fűszeressége (toast, kávébab, finom bőrösség, bors, kakaópor). Megkóstolva is nagy élmény. Egyensúly, elegancia, mélység. A savak frissen tartják, a tannin csak kiegészít mint egy puha szőnyeg, az alkohol jól kordában tartott. Ízében is visszaköszönnek a megismert gyümölcsök és fűszerek. Sokáig szájban marad a finom fűszerezettség és friss gyümölcsösség. Komoly bor. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7316633838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása