Csernus Pince, Kékfrankos 2017
A családi pincészet a Felvidéken, Ipolynyéken található. A területeikre jellemző a vulkanikus kőzetben gazdag talaj. Boraik elkészítése során kísérleteznek oxidatív eljárással, mint a barrique érlelés és battonage módszerekkel. Vadélesztőkkel erjednek a borok és ként is csak minimálisan használnak.
Ezt a kékfrankost 225 l-es hordókban érlelték 8 hónapon keresztül.
Likőrös meggy, erdei gyümölcsök, túlérett szamóca, málnaszörp, édes fűszerek, (fahéj, szerecsendió, vanília) és étcsokoládé jellemzi az illatot.
Kóstolva az intenzív erdei gyümölcsök, likőrösség, szép fűszer használat és étcsokoládé jegyek mutatkoznak meg. A szájkitöltő kortyot izgalmas savak, krémes textúra és a nem kevés, de puha érzetű tannin egészíti ki. A bor lecsengés sokáig érezhető. 7,5 pont