Egy kiváló felvidéki kékfrankos

2021. március 21.

20210311_083332.jpg

Csernus Pince, Kékfrankos 2017
A családi pincészet a Felvidéken, Ipolynyéken található. A területeikre jellemző a vulkanikus kőzetben gazdag talaj. Boraik elkészítése során kísérleteznek oxidatív eljárással, mint a barrique érlelés és battonage módszerekkel. Vadélesztőkkel erjednek a borok és ként is csak minimálisan használnak.

Ezt a kékfrankost 225 l-es hordókban érlelték 8 hónapon keresztül.
Likőrös meggy, erdei gyümölcsök, túlérett szamóca, málnaszörp, édes fűszerek, (fahéj, szerecsendió, vanília) és étcsokoládé jellemzi az illatot.
Kóstolva az intenzív erdei gyümölcsök, likőrösség, szép fűszer használat és étcsokoládé jegyek mutatkoznak meg. A szájkitöltő kortyot izgalmas savak, krémes textúra és a nem kevés, de puha érzetű tannin egészíti ki. A bor lecsengés sokáig érezhető. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6716458036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása