Villa Sandahl: Birdie Num Num 2019

2021. április 30.

birdie.jpg

Meglehetősen régen írtam már a Villa Sandahl badacsonyi rizlingjeiről, pedig minden évjáratban figyelemreméltó borokkal jelennek meg a piacon. A címkén lévő seregélyek arra utalnak, hogy ebben az évjáratban különösen nagy lendülettel fogyasztották az érett bogyókat. Egészen késői szüretből származó alapanyagot dolgoztak fel, több helyen a botritisz is megjelent.

A közepesnél intenzívebb illat, amelyben sárga virágok, érett citrom, narancshéj, érett őszibarack, sárga alma, viasz és némi füstösség, kövesség fedezhető fel. Megkóstolva a fajta fajsúlyosabb, teltebb példányával találkozhatunk, amely alkoholban sem szegény. Savai egészen élénkek és markánsak, de pici maradék cukor ellensúlyoz. Lime, zöldalma, fanyar zöld gyümölcsök mellett némi zöldfűszeresség. Lecsengése hosszú és tartalmas. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2916518036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása