A pincészet története 1820-ban vette kezdetét José Maria da Fonseca által és jelenleg 650 hektárra tehető az ültetvényeik nagysága. Az egyik legnevesebb területük Cova da Periquita. Természetesen helyi fajtákkal dolgoznak és nem csak csendes bort, hanem portóit és Setubal Moscatelt is készítenek. Portugáliában a legidősebb és az egyik legrangosabb borászatként tartják számon őket.
Periquita Reserva 2018
A házasítás 52%-ban Castelão, 26% Touriga Nacional 22%-ban Touriga Francesa fajtákból készül. Az erjesztés 7 napig tartott héjjon áztatással. További 8 hónapig új amerikai és francia tölgyfahordókban érlelték.
Mély bíbor színű bor, amelynek illata áradó, tartalmas és mély. Gyümölcsökből aszalt szilvával, szederrel, lédús áfonyával, fekete ribizlivel találkozhatunk, de nagy adaggal kapunk mentolból, étcsokiból, kávéból, füstből, cserzett bőrből és földességből. Megkóstolva puha, krémes textúrájú tannin, visszafogott, szinte lágy savak, magas alkohol és nagy test érezhető. Sima korty, kedves érintés. Ízben édes fűszerek és túlérett, édes, lédús erdei gyümölcsökre asszociálhatunk. Nagyon élvezhető, hosszú lecsengésű, komoly bor. 7 pont