Bukolyi Pincészet – egri bio borok

2021. március 29.

20210218_122730.jpg

A 2016-ban alapított családi pincészet 14 hektárnyi ültetvénnyel rendelkeznek a Nagy-Eged dűlőben, azon belül is a mészköves márgás talajú Kövesen, a mészmárgás Farmon és a fekete nyiroktalajjal bíró Birsalmáson tufás-homokos bemosódásokkal kiegészülve. Az Egerben ők az egyetlen organikus borászat. Bukolyi Marcell igazi családi borászatot alapított és működtet.

Rajnai Rizling 2019
Tartályos erjesztéssel készült a birtok második rajnai terméséből.
A bor elegáns illatában és ízében is a körte, barack, édes fűszerek, sárga alma és pörkölt magvak jegyei fedezhetőek fel. A kortyot közepes test, moderált alkohol, friss kerek savak és hosszú lecsengés jellemzi. Kifejezetten egyensúlyos ital. 7 pont (3750 Ft)

Hárslevelű - Furmint 2018
A házasítás 60 %-ban hárslevelű és 40%-ban furmint fajtákból készült, amelyek tartályban erjedtek.
Az érlelt aromák jegyei, mint a pörkölt magvak, sárga alma, érett citrom, túlérett körte, édes fűszerek, fehér virágok és fehér bors található meg a bor zárkózott illatában. Kortyban a bor sava kereknek mondható némi sós és kesernyés érzettel szájban és lecsengésben is. 7 pont

Pinot Noir Nature 2019
Nyitott műanyag tartályban spontán erjedt, majd a fele tartályban, a másik fele 300l-es új hordókban érlelték tovább és szűretlenül került palackba.
Kifinomult illatát málna, eper, édes fűszerek, érintésnyi fekete bors, meggy és fahéj aromák jellemzik.
Ízében vörös bogyósok, erdei gyümölcsök, füst, cseresznye, szivar, ásványosság, némi gombás jegyek jelennek meg. Szájban rendkívül elegáns és friss savakhoz finoman integrált tanninok, mérsékelt alkohol és közepes test társul. Egyensúlyos, jó szerkezetű bor, hosszú lecsengéssel. 7 pont (4250 Ft)

Egri Bikavér, Kisfiam cuvée 2018
Kékfrankos, syrah és pinot noir szőlőfajták házasítása.
Kis kádakban történt az erjesztés és 18 hónap magyar tölgyfahordókban érlelték.
Túlérett piros és fekete bogyós gyümölcsök, némi likőr, étcsokoládé, fahéj, vanília, fekete ribizli bors intenzív illatát kölcsönzi a bornak. Közepes plusz test, élénk savak, érett és kerek tanninok érzete köszön vissza a szájban. Jól strukturált bor, megfelelően hosszú lecsengéssel. 6,5 pont (2950 Ft)

Egri Kékfrankos, Nagy-Eged, Grand Superior 2018
Kis kádas erjesztés után magyar tölgyfahordóban érlelték.
Elegáns illatában némi hús, steak, tobbaco, aszalt szilva, menta, édesgyökér, erdei gyümölcsök, kakaó, vanília, fahéj köszönnek vissza. Kóstolva puha, finom érzetű tanninok, kerek savak és mérsékelt alkohol érezhető. Intenzív korty, mélység, struktúra és nagy érlelési potenciál jellemzi. Kiegyensúlyozott bor. 7,5 pont (5550 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1416484530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása