Weingut Feiler Artinger, Blaufrankisch, Greiner 2010

2021. május 18.

20210429_155413_002.jpg

Az őrvidéki Ruszton 25 hektárt művel biodinamikus elvek szerint a családi borászat. A gazdag fajtaválaszték fontos szereplője a kékfrankos, amelyet a Greiner dűlőből külön is elkészítenek.

Illata kellemesen intenzív, a gyümölcsöket aszalt szilva túlérett cseresznye, szeder, áfonya képviselik. Ezek mellett bourbon vanília, puncs, rumos hordó, tejcsoki, fahéj, cserzett bőr, füst, földesség, avar és némi animalitas is felfedezhető.
Kóstolva közepes test, füst, visszafogott alkohol, élénk savak, nem túlzó és jól integrálódott tannin. Egy elegáns pinot noir karakterét mutatja. Megállapodott, érett vörös bor, kifinomult textúrával. Aszalt meggy és szilva, cognac, kakaópor, szedres-áfonyás kompót, érlelt hús, füstölt sonka jegyei gazdagítják az ízképet. Lecsengésben édeskés cognac és kesernye egyszerre érezhető. A korty gazdagsága után kicsit rövidnek tűnik a lecsengés, de agy is komoly bor. 7 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6116565194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása