Fekete Pince, Szekszárdi Kékfrankos 2016

2021. március 13.

20210311_083238_2.jpg

A családi pincészet 1960-as évektől számítva foglalkozik szőlőtermesztéssel. 10 hektárnyi területtel rendelkeznek, melyek az Iván-völgyben, a Kerék-hegyen, a Decsi-hegyen és a Nagy Mihály-völgyben találhatóak. Szőlőterületeiket vegyszermentesen és bio módon művelik.

A kékfrankos fűszerhangsúlyos illatában fahéj, tölgy, dohány, bors, meggy, szilva és erdei gyümölcsös jegyek érezhetők.
Ízben a hordó fűszerek dominálnak, mint a dohány, tölgy, fahéj, szegfűszeg és bors. Gyümölcsös jegyekben visszafogott. A bor sava visszafogott, tanninja nem kevés, de krémes és puha textúrájú. Markáns bor, amely inkább erőteljes mint elegáns. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1716458014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása