Heumann Pince, Terra Tartaro 2011

2021. március 17.

img-d65ad32ca98870cf6b9598ddd52cd1f4-v.jpg

1995-ben alapította a Heumann házaspár a birtokot, amely mindössze néhány hektár. Kezdetben hobbiként tekintettek a pincészetre, de a folyamatosan megnövekedett mennyiség miatt bővülésre volt szükség. 2008 óta a fiúk is besegít a borászat életébe, így művelik a 10 hektárt. A pince csúcsbora került a poharamba.
A bor fele cabernet sauvignon, 30%-a merlot, 20%-a cabernet franc.

Közepesnél intenzívebb illatban bőr, füst, likőr, aszalt szilva, aszalt erdei gyümölcsök, aszalt áfonya, mentol, ánizs, földesség, étcsokoládé köszönnek vissza. Egészen magas minőségű, komplex illatvilág.
Kóstolva a bőrös jegyek és a gyógynövények dominálnak, de némi áfonyát, szedret, fekete ribizlit, feketecseresznyét, étcsokoládét, édes fűszereket, balzsamecetet is intenzíven érezhetünk. Az alkoholban gazdag borunk közepes plusz savval és szépen integrálódott tanninszerkezettel bír. Mély és részletes struktúrát képvisel, komoly mélységekkel. Hosszú lecsengésű ital. Nagyon szép bor, amely tökéletes példája egy szépen érlelődő villányi vörösbornak. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5816457984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása