Organic Borászat, Cuvée Marie Vallis Rufus 2017

2021. március 25.

20210309_180638_2.jpg

A 2013-ban alapított Felvidéki pincészethez 2,75 hektárnyi terület tartozik. Szőlőterületeiket biodinamikus elvek alapján művelik. Az első bor Szlovákiában, amely deklaráltan kén nélkül palackoz. Az erjesztési folyamatoknál csak a vadélesztőkre alapoznak. A borok 228l-es régi hordókban és 500l-es amfórákban érlelődnek.

Ez a házasítás számunkra különleges fajtákból áll: szentlőrinc, andrée, zweigelt, kékfrankos és alibernet.
Savanyú megy, must, szeder, piros ribizli, szegfűszeg, túlérett málna, füst, tölgy, feketebors, kakaópor illatajegyei érződnek.
Ízben visszafogott kellemes érintésű tanninnal találkozunk, alkohol érzete is moderált. Mindezek mellett lendületes és egyensúlyos marad a bor köszönhetően a feszes savaknak. Ízében éretlen málna és éretlen szilva jegyeivel kiegészülve. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4216458004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása