Kavaklidere Borászat – Kalecik Karasi Prestige 2017

2021. április 04.

kep1_1.jpg

A Kavaklıdere Pincészetet 1929-ben Ankarában alapították, az első magán pincészet volt az országban. Ma is családi tulajdonban van a hét különböző bortermelő régióban található 650 hektárnyi ültetvény. Több borászatot tulajdonolnak, többek közt két chateaut Bordeauxban.

Ez a bor Közép-Anatóliából származik, itt található egy Kalecik nevű kisváros, amelyhez köthető a szőlőfajta. A grenachehoz és a pinot noirhoz hasonlítják.
Ez a bor acéltartályban erjedt, majd 500 l francia tölgyfahordóban érlelték 9 hónapig.
A közepesnél intenzívebb illatában füst, hús, fekete bors, földesség, erdei bogyósok, fekete csoki, kávé, hordó fűszerek, aszalt szilva érezhető. Megkóstolva: szájkitöltő, selymes érzet, krémes, erdei gyümölcs lekvár, markáns melegítő alkohol, visszafogott sav, hosszú lecsengés. Kifejezetten tetszetős bor. 7 pont

 

A palackfotót innen vettem kölcsön: https://sarap.online/hu/produkt/sparpaket-6-x-kavaklidere-prestige-kalecik-karasi/

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4016489608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása