Legyen mind ilyen!

2019. november 06.

clipboard_1.jpg

Gál Tibor, Egri Bikavér Grand Superior 2016 Sík-hegy

Gál Tibor pincészete is mindent elkövet, hogy újrafogalmazza és leginkább újrapozicionálja az egri bikavért, mint bortípust és márkát. Érzésem szerint, a hármas tagolást és annak lényegét csak a borok iránt igazán érdeklődők értik, de ez a bor megérdemli a "grand" szócskát a neve mellé. Annak pedig nem a nagy, monstrum, hanem a nagyszerű jelentését domborítva.

Illatintenzitásban a közepesnél többet ad és komoly mélységekkel kecsegtet. A kék virágok könnyedségétől egészen a finom füstösségig terjed a skála. Közte málna, szeder, áfonya, szilva mellett kakaóbab, fekete bors, medvecukor, szegfűszeg és fekete oliva vonul fel. Megkóstolva selymes, puha textúrájú italt kapunk, finom és kerek savakkal, jól integrálódott alkohollal és a közepesnél nagyobb testtel. Ízében kiváló arányban találjuk meg a gyümölcsöket és a hordó finom fűszereit. Elegáns és egyensúlyos, valamint az utóízére sem lehet panasz. Nagyszerű bor, minden bikavérnek legalább ezt a minőséget kellene mutatnia, hiszen a területi és ökológiai adottságok rendelkezésre állnak. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1015293396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása