Példásan korosodó Villányi Cabernet franc

2020. június 21.

cf2002.jpg

Gere Attila Pincéje Villányi Cabernet franc 2002

Több évig érlelgettem egy ikonikus, „kék címkés” cabernet franct. Ez még a Weninger-Gere együttműködés keretében készült és került piacra.
Elérkezettnek láttam az időt, hogy most, 18 éves korában megbontsam. Nagyon kíváncsi voltam, hogy fejlődött a bor. A kora miatt egy órát szellőztettem decanterben.

Elegáns, visszafogott, de idővel nyíló illat: avar, hecsedlilekvár, meggylikőr, ribizli lekvár, aszalt cseresznye, málna lekvár, cédrus, friss dohány, kakaóbab, tejcsoki, érintésnyi cékla aroma, bőrösség, földesség, tealevél. Így visszaolvasva igen hosszú lista, amely mutatja, hogy nagyon összetett, sok izgalmas részletre szálazható bor.
Megkóstolva finom szerkezetű, közepes intenzitású korty, amely már érett tannint mutat. Energiával tele, mégis érett és megállapodott ital. Aromaképét kakaó, mentol, aszalt szilva, erdei bogyós gyümölcsök, bőrösség, szerecsendió, hecsedlilekvár, füst és fahéj formálja.
Összefoglalva: elegancia és finom aromavilág, megfelelő hosszal. Csúcsközelben van, de már nem sokáig. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr815905792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása