Téli sörök a Horizonttól

2020. július 21.

horizont1.jpg

Hónapokkal ezelőtt beszereztem egy téli sör kollekciót a Horizonttól, de elmaradt a kóstolása. Megérkezett a jó idő és nem győztem várni egy esősebb periódust, amikor jól estek ezek a magas alkoholú különlegességek. Íme a Horizont sörsor:

Morning Joe
Egyedi pörkölésű etióp kávé és kakaóbab került az italba a készítés során. 6% alkohollal palackozva.
A közepesnél intenzívebb, karakteres illatában fekete csoki, kakaóbab, tonkabab, füst, pirított magvak, kevés darált mák, és medvecukor fedezhető fel.
Megkóstolva klasszikus stout: édeskés, mély ízekkel, krémes érintésű textúrával, szájkitöltő testességgel. Szénsavtartalma apró buborékokkal jelenik meg, alkoholja nem alacsony, de egyáltalán nem zavaró. Ízében füstösség ad némi keserűséget, étcsokival, tonkababbal, kakaóporral. Kesernyés lecsengés. 6 pont (790 ft)

Blurry Holiday, Imperial Pastry Stout
11% alkohol.
Kellemesen édeskés, sok finom illatjegyet felvonultató ital. Erdei gyümölcsök frissítő illata egészíti ki az egyébként fajsúlyos, kakaós, mandulás, füstös, kávés, fahéjas, szegfűborsos, toastos karaktert. Megkóstolva ugyanez a vonal folytatódik, de nagyon határozott alkoholtartalommal felturbózva. Komoly hangvételű ital, amelyben mindenből sok van, de az alkohol melegítő hatása túlzó. Aromavilága izgalmas és gazdag, utóízének hosszára sem lehet panasz. Nem frissítő korty, de nem is ezt várjuk, viszont ehhez akár komoly ételt is választhatunk. 6,5 pont (1290 Ft)

20200519_190228.jpg

 

Caribbian Rum Barrel Aged Barley Wine
Plantation Rum-os hordóban érlelt Barlew Wine (árpabor), 9,5% alkoholtartalommal.
Gyümölcshangsúlyos illatában erdei gyümölcsök, őszibarack, érett meggy, cseresznye, vadmálna jelenik meg, amely mellett kakaópor, fahéj, szegfűszeg, vanília, tejcsoki is érezhető.
Kortyban a borokra jellemző fanyar gyümölcsösség jelenik meg érett meggy, piros ribizli, vadcseresznye formájában, de tejcsoki, karamell, maláta, fahéj és szegfűszeg is felismerhető. Az egyébként magas alkoholszint érzetben nem jelent gondot. 7,5 pont (1790 Ft)

Night Shift, Russian Imperial Stout, Tennessee Whiskey barrel age
6 hónapig Jack Daniels hordóban érlelt sör, 11% alkoholtartalommal.
Intenzív, nagyon tömény és koncentrált illat: étcsoki, füst, medvecukor, karamell, kakaóbab, mentol, pirítós, égett fa.
Telt, vastag és szájkitöltő sör, krémes textúrával. Koncentrációja és magas alkoholtartalma egészen egyedi itallá teszi. Ízben inkább az édes aromák dominálnak, de lecsengésében a kesernyésség viszi a prímet. 7 pont (1890 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2416040250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása