Sebestyén Pince, Szekszárdi Grádus Cuvée 2009

2016. január 01.

20151227_213355.jpg

Az 1998-ban alapított pincészet borait korábban már kóstoltam és írtam is róla. A Grádus, Sebestyén Csaba csúcsbora került ismét a poharamba. Ezek a legfrissebb benyomásaim.

Tapadós koncentráció a pohár falán. Elegáns illat, amely szépen érett vörösbort mutat. Eukaliptusz, vanília, darált mák, fekete szeder, fekete áfonya, fekete cseresznye, fekete ribizli, bors, pörkölt fa, kakaóbab, kávé és étcsoki .
Határozott alkohol uralja a kortyot, amelyet finom szövetű érett tannin tesz kedvesebbé. Testes, tömör, koncentrált és vastag bor. A savak szépen tartják a lépést a többi komponenssel. Még mindig az útja elején járó bor. A kortyot a hordó aromái uralják (ét csoki, kakaó, kávé, vanília), sőt a kesernyésség is határozott. A gyümölcsök küzdenek, de sok esetben a hordó mögött kullognak.
Talán korán bontottam ki, várni kellett volna még 3-4 évet. Aki teheti, legyen még türelmes. Most 6,5 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr368223456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása