Sok van mi csodálatos, de ...

2016. január 19.

20160115_123152.jpg

Bock Pincészet, Magnifico 2006
A Bock Pincészet portfóliójának a csúcsára pakolt 100% merlot válogatás került a poharamba.
A Villányi Ördögárok dűlő termése, amely csak kiemelkedő évjáratokban készül. A bort a Il Magnifico Lorenzo Medici-ről nevezték el (a magnifico latinul nagyszerű, csodálatos). A 10 éves ültetvényekről, 2006 októberében szüretelt szőlőt tartályban erjesztették, majd 24 hónapot töltött kishordóban.

Rendkívül tömény és lehengerlő illat, amelyben a gyümölcsök még, így közel 9 évesen is a háttérbe szorulnak és inkább lekváros, mint friss gyümölcs formájában jelennek meg. A hordó viszont nagyon dominál: ét csoki, kávé, karamell, füst, mentol. Az illatot tovább „nehezíti” az intenzív alkoholérzet.
Ízében is lehengerlő, tömény, brutál. Nagy test, érett tanninok jellemzik. A visszafogott savtartalom és a lomhaságot segíti.
Nagyon magas alkohol melegíti a kortyot. A címkére pillantva kiderül, hogy 16%. Hm, kemény. Ez az alkoholérzet, valamint a hordó uralkodó aromavilága édessé teszi a kortyot. Kakaóbab, dohány, kávé, szerecsendió, füst, ét csoki és lekvárok sokasága. Kissé rusztikus hatást mutat még ennyi idősen is.
Ma a 2009-es van a piacon, de a pincétől még beszerezhető a 2006-os is, 42000 forintért. Nagyon hiányolom az eleganciát, ezért 6 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr748285508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása