Bencze Pince, Badacsonyi Piros bakator 2015 narancsbor

2016. december 05.

20161112_233007.jpg

A pincét 2011 végén hozták létre 0,3 hektárral. Intenzív feljődésnek lehetünk tanúi, mert ma már 23 hektárt biodinamikusan művelnek. Változatos a fajtakör: rózsakő, chenin blanc, pinot noir, kékfrankos, piros és kék bakator, chardonnay, pinot blanc, cabernet sauvignon, furmintot, hárslevelűt és rajnai rizling és kéknyelű. A szőlőfajtákból is látható, hogy kísérletező kedvben nincs hiány, amellyel a borkészítésnél is élnek (különböző érlelő edényzetek, amforák, spontán erjesztés, stb.)
Ezt az izgalmas narancsbort 16 hónapig tartották héjon 160 literes terrakotta amforában.

Narancsosba hajló, rosé színű bor. Édes karácsonyi fűszerek és túlérett lédús gyümölcsök sokasága az illatban. Tartalmas, gazdag, sokrétű bor. Az édes fűszerek dominálnak az ízben is, amelyeket trópusi gyümölcsök ölelnek körül. Mangó, maracuja, aszalt szamóca, málna, grapefruit, narancs, citromhéj.  A sósság itt is tetten érhető. Diszkrét alkohol érzet, némi ásványosság, közepesnél nagyobb, szikár test. Nem bántó, kezelhető cseresség. Különleges bor hosszú utóízzel. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1312023881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása