Már a spájzban vannak

2018. március 09.

20180219_195123.jpg

Abrau-Durso Borászat, "Usadba Divnomorskoe" Syrah, 2014 Oroszország, Krasnodar régió

Oroszországról nem a bortermelés az, ami először eszünkbe jut, pedig az ország déli részén komoly mennyiségben készítenek ilyen-olyan minőségű bort. A cár által alapított pincészet az Abrau-tó partján helyezkedik el, a Fekete-tengerhez közel. Közismert az oroszok, lassan évszázadokat átívelő Champagne iránti rajongása, ezért nem meglepő hogy 1896-ben francia szakembereket hozattak, ogy elkészítsék a helyi pezsgőt. A hatalmas föld alatti érlelőkben készült italok a közelmúltig viselték is a Sovetskoye Shampanskoye nevet. Jelenleg részben állami, részben magántulajdonban van a pince. Jelenleg 560 hektárral rendelkeznek, amiről 18 millió palack pezsgőt készítenek, charmat vagy traditional eljárással. Kisebb mennyiségben csendes bort is készítenek. Egy ilyen syrah került a poharamba.

Nem túlzóan intenzív, mégis kedves fekete bogyós gyümölcsök egész sora. Fekete olíva, dohány, mentol és édes fűszerek egészítik ki.
Az élmény a kóstolás után sem marad el az illattól sőt. Bársonyos érintésű, puha tanninok, jó savak, széles, szájkitöltő korty jellemzi. Mindenhol jelen van a szájban. Komplex gazdag és hosszú. 7,5 pont (14000 Ft körüli áron volt elérhető, már a 2015-ös van piacon)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2213712198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása