A kemény munka eredménye

2018. július 16.

20180627_091043_1.jpg

Longview Borászat, Yakka Shiraz 2015, Adelaide Hills
A 2001-ben alapított 60 hektáros pince a hűvös klímájú Adelaide Hills-ben működik. A régión belül rengeteget makro és mikroklímát találhatunk, amelynek alapja, hogy a tengerszinttől akár 650 méter magasságig is eljuthatunk rövid autóúton. A magasabb területek nagy napi hőingadozása kedves a gyümölcsösség és a savak megőrzésének.
A Yakka szó jelentése kettős, egyrészt kemény munka, másrészt a pince környezetében fellelhető növény neve is.
A 400 méteres tengerszint feletti magasságú területről, kézzel szüretelt alapanyagot bogyózzák, préselik és erjesztik. 10%-ban egész fürtöt is adnak hozzá. 15 hónapot pihent első és másodtöltésű francia hordóban.

Intenzív, parfümös, gazdag illat: kék virágok, cseresznye, cigánymeggy, érett szilva, szeder, áfonya, fekete bors, pici vanília, szegfűszeg, étcsoki, eukaliptusz és gyógynövények.
Érett, de nem túl érett gyümölcsök sokasága ízben is. Finom, puha tannin, jó savak, közepesnél nagyobb test, tüzes alkohol. Könnyen érthető és szerethető bor. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9614114011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása