Takler Pince, Szekszárdi Kékfrankos 2016 Szenta-hegyi
A kiváló bátaszéki termőhelyről 2009-ben már készült egy válogatás, annak a folytatása került a poharamba 2016-ból.
Buja illata lédús gyümölcsökkel veszi célba az orrot (fekete ribizli, szeder, áfonya, fekete cseresznye, érett szilva). A gyümölcscunami mögé finom hordófűszerek sorakoznak fel, dicséretes diszkrécióval.
Megkóstolva az egyensúly és az elegancia jutnak eszembe először. Nem túl széles, inkább feszes szerkezetű bor, mégis komoly gazdagságot vonultat fel. Puha tanninok, elegáns savak, az átlagnál nagyobb test. A hordó kellemes nyomokat hagyott a borban. Cseresznye, cigánymeggy, som, áfonya, füge, fekete olíva, kakaópor, kávébab, fahéj, szegfűszeg. Igazán hosszú finis. 7 pont (4800 Ft)