Tálos Attila 1998 februárjában vette meg a balatonszőlősi birtokot, amelyről organikus alapanyagot szüretelve készülnek a borok, minimális eszközparkkal, hagyományosan elkészítve. Hat hektárról olaszrizling, merlot, kékfrankos, pinot noir, tramini szőlőt szüretelnek.
Ennél a házasításnál a fürtöket bogyózták, majd kádban erjed és 500 literes hordókban finomseprőn érlelődik tovább.
Illata nem különösebben intenzív, de füst, kakaó, meggy, szeder, áfonya, fahéj, bors, étcsokoládé, szilva, levendula és némi cékla jelenik meg.
Íze összetett és az illatban felsorolt jegyeket mind mutatja. Alapvetően egy könnyedebbre hangolt, mégis tartalmas bisztróvörös. Közepes test, kifejezetten élénk savakkal, visszafogott tanninérzettel. Egyensúlyára nem lehet panasz. Lecsengésében inkább a hordó aromái vezetnek. 6,5 pont