Konyári Pince, Cabernet-Syrah 2011

2014. szeptember 02.

IMG_0921.JPG

A pohár falán vastag gliceringyűrűket húzva mozog, rubinvörös színben tündökölve. Intenzív illatát egy kis porosság zavarja meg, de ezen keresztül is érződik a komoly, talán túl intenzív alkohol, amely kissé likőrössé teszi az élményt. Sok fekete bogyós gyümölcs, áfonya, csokoládé, kávé, vanília, fa és kis idő múltával füstölt szalonna jellemzi.

A korty bársonyos, jó szövésű szerkezet, érett tanninokkal és a közepesnél vastagabb testtel. Magas alkoholérzet és közepes savak jellemzik. Vezető gyümölcs a fekete ribizli, aszalt szilva, áfonya, de a hordó is igen intenzív ízeket ad a bornak  (kakaó, kávé, karamell, vanília, pörkölt fa). Lecsengésében az alkohol és a barrik aromák dominálnak. (6 pont)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr526658533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása