Konyári Pince, Jánoshegyi Kékfrankos 2011

2014. augusztus 24.

A Konyári Pince igen hangsúlyosan kezeli a kék szőlőfajtákat. Ez számomra igen kedves jelenség! Nagy formátumú bor született a Jánoshegy 2011-es kékfrankos terméséből, rengeteg izgalommal.Gránát piros színnel csalogat. Illatában intenzív piros bogyósok dominálnak, cseresznye,…

{ tovább » }

Pezsegjünk! Vitteaut-Alberti: Crémant de Bourgogne cuvée Agnès

A cremant olyan tradicionális pezsgő, amely a Champagneban használt legfontosabb technológiai lépéseket mind használja, és a végeredmény is nagyon hasonló karaktert mutat. A burgundiai Rullyban 1951 óta létező Vitteaut-Alberti pincészet cremantja, halvány arany színnel tündöklő…

{ tovább » }

Volt egyszer egy kóstoló! Red Earth Budapest 2014

Halász Attila immár tizennegyedik éve érkezik Magyarországra, hogy próféta legyen saját hazájában. Ezen cél elérése, eddig minden évben sikerült. A szombathelyi születésű, de több mint két évtizede Sydneyben borszakértősködő szakember korábban Terra Australis néven tartott…

{ tovább » }
süti beállítások módosítása