A cremant olyan tradicionális pezsgő, amely a Champagneban használt legfontosabb technológiai lépéseket mind használja, és a végeredmény is nagyon hasonló karaktert mutat.
A burgundiai Rullyban 1951 óta létező Vitteaut-Alberti pincészet cremantja, halvány arany színnel tündöklő tradicionális módon készült pezsgő (a burgundiai Côte Chalonnaise és Côte de Beaune területén termett Chardonnayből készült), amely gyöngyei aprók és lendületesen törnek a felszínre.
Illatában az élesztősség és a száraz kenyér illata utal a palackos erjesztésre és az autolízisre. Emellett fehér virágok, savanyú cukor, zöld alma, sárga alma és csonthéjasok illata teszi gazdagabbá.
Ízében a közepes test és az alkohol mellett élénk savak frissítik a kortyot. A szájban is izgalmasan egészíti ki a savanyú cukorka, a gyümölcsöket és az élesztős jegyeket. Kevés mogyoró, dió.
Kedves, egyensúlyos, jó ivású ital. (7 pont)