Pezsegjünk! Vitteaut-Alberti: Crémant de Bourgogne cuvée Agnès

2014. augusztus 20.

00zsy4205qhc1_375x500.jpgA cremant olyan tradicionális pezsgő, amely a Champagneban használt legfontosabb technológiai lépéseket mind használja, és a végeredmény is nagyon hasonló karaktert mutat.

A burgundiai Rullyban 1951 óta létező Vitteaut-Alberti pincészet cremantja, halvány arany színnel tündöklő tradicionális módon készült pezsgő (a burgundiai Côte Chalonnaise és Côte de Beaune területén termett Chardonnayből készült), amely gyöngyei aprók és lendületesen törnek a felszínre.
Illatában az élesztősség és a száraz kenyér illata utal a palackos erjesztésre és az autolízisre. Emellett fehér virágok, savanyú cukor, zöld alma, sárga alma és csonthéjasok illata teszi gazdagabbá.
Ízében a közepes test és az alkohol mellett élénk savak frissítik a kortyot. A szájban is izgalmasan egészíti ki a savanyú cukorka, a gyümölcsöket és az élesztős jegyeket. Kevés mogyoró, dió.
Kedves, egyensúlyos, jó ivású ital.   (7 pont)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr516621017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása