A Vinkara borászatot 2003-ban alapították és 135 hektárnyi területen gazdálkodnak főleg őshonos fajtákkal (öküzgözü, bogazkere,hasandede és narince), de foglalkoznak több nemzetközi fajtával. A törökországi Közép-Anatólia régió, ahol a pince működik, éghajlatára jellemző a meleg nyáron és a nagyon hideg tél. A 850 méteres tengerszint feletti magasság kedvez a savtartalom megőrzésének a nyári hűvös éjszakáknak köszönhetően. A pincészet organikus módszerekkel műveli a szőlőültetvényeit.
Vinkara winehouse, Öküzgözü 2014
Acéltartályban erjedt,
Hús, füst, ásvány, fekete és piros bogyósok gyümölcsök, valamint mentol, étcsokoládé, sár, szivar, szantálfa illatai köszönnek vissza poharunkból.
Kóstolva almás fahéjas narancs jegyek is visszaköszönnek. Közepes sav, telt korty, finomszemcsés tannin, integrált alkohol, hosszú lecsengés jellemzi. 7 pont