Tulloch Winery, Limited release, Julia, Semillon 2011

2015. január 25.

img_1836.JPG

Két évvel ezelőtt szerencsém volt Hunter Valleyben kóstolni a komolyabbnál komolyabb borokat és természetesen meglátogattam a Tulloch borászatot is. A pince 2014-ben a Hunter Valley borvidék legjobb nyitott pincéje címet érdemelte ki. A Tulloch család 1838-ban érkezett Skóciából a Hunter Valleybe, ahol létrehozták a birtokot, amelyen később szőlőtermesztésbe kezdtek. És a borok nagyon jók!

Világos citrom színű bor. Illatában sok fanyar fehér húsú gyümölcs fedezhető fel (pl. egres) valamint citrusok egész sora, mint a grapefruit, lime, citrom. Sok ásvány, szinte sós illat, valamint kezdőd petrolosság.

A korty magas savakat, közepesnél törékenyebb testet és visszafogott alkoholt mutat. Jó szerkezetű, könnyen iható bor. A sav kiválóan konzervál, azért 4 évesen is teljesen friss, fiatalos a korty. Hosszú lecsengését a citrusok és az ásványok vezetik és a sav támogatja. Nagyon tipikus semillon. 7 pont

img_1838.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr707106571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása