Egy újabb arc Chablisból: Domaine Hamelin

2015. május 05.

img_2481.JPG

Gustave Hamelin 1840-ben már két hektár szőlőt művelt a birtok területén, amely ma már 36 hektárra duzzadt és továbbra is a család tulajdonában van.


Petite Chablis    2014    
Tiszta illatok és ízek. Fehér húsú gyümölcsök, fehér virágok, ásványok illata. Határozott savak, közepes alkohol, közepes test jellemzi. Egyszerű, de jó.    6 pont

Chablis    2014    
Rendkívül fiatal bor. Sok alma, ananász, őszibarack és citrusok illata. Frissítő korty, masszív savak, és kissé tapadós tanninokat mutat. Nagyon ásványos, erőteljes, masszív bor. Rendkívül fiatal. 6,5 pont

Chablis Vielle Vignes 2013    
Már illatában határozott  ásványokat mutat a virágok, mogyoró, mandula, vanília, dió és fehér gyümölcsök mellett. Intenzív savak, jó szerkezet, közepes alkoholérzet jellemzi. Közepesen hosszú lecsengés. 7 pont

Chablis 1er cru Vauligneau    2012    
Illatában fehér virágok, körte, őszibarack, vanília, mandula. Kiváló arányok a szájban, integrálódott savak, selymes korty. Erőteljes, ásványos, de elegáns és kifinomult bor, fiatalos lendülettel. 8 pont

Chablis 1er cru Beauroy    2013    
Fehér virágok, akác, őszibarack, fehér bors jelenik meg az illatban. Férfias, de integrálódott savakkal rendelkező, nagyon ásványos, szinte sós korty. Lendületes, tartalmas, komplex bor. 7 pont

Chablis grand cru Vaudesir    2013    
Intenzív illatában a hordó aromái uralkodnak, mint a mogyoró, mandula, dió, vanília, de a gyümölcsök is kikandikálnak, mint az alma, körte és némi élesztősség is. Masszív savak, amelyek még nagyon fiatalok, de hosszú életet jósolnak. Koncentrált, komplex és sokrétű bor, de időt kér.    8 pont

Szép sor! Érdemes lenne az évjáratos boraikat is megkóstolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr647432814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása