Domaine Nathalie & Gilles Fevre - Chablis

2015. május 25.

img_2493.JPG

1745 óta a Chablis borvidéken élő és tevékenykedő család ma 42 hektáron termeszt szőlőt. Az alap, Petite Chablis szint kivételével minden AC szintről készítenek borokat. Ezeket a friss tételeket kóstoltam:

Chablis 2014    
A Chablis, ún. falu szintű terület összesen 27 hektár, amelyen 15-20 éves ültetvények találhatóak. Friss, gyümölcsös, lendületes savú bor, határozott ásványossággal. Alma, körte, grapefruit és citrusok sora. Rendkívül fiatal még, de ígéretes bor.    6,5 pont

Chablis 1er Cru Fourchaume 2013    
A pincészet 9,5 hektárral rendelkezik a talán legismertebb 1er Cru-ben.
A bor illatában fehér virágok és fehér húsú gyümölcsök fedezhetőek fel. A korty gazdag, határozott savakkal, kissé fanyar lecsengéssel. Markáns, férfias bor. Mogyoró, mandula, citrusok és őszibarack jellemzi. 7 pont

Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2013    
A 0,5 hektárról szüretelt bor illatában a sárga alma, vilmoskörte, grapefruit, lime, mogyoró és mandula érezhető. Határozott savak, közepes test és alkohol. Inkább a fa uralja a kortyot, nem a gyümölcsök. 7 pont

Chablis 1er Cru Vaulorent    2013    
Összesen 2,2 hektár van a pincészet birtokában ebben a 1er Cru-ben. Közepesen intenzív illatában a mandula, mogyoró, vanília, grapfruit és vilmos körte. Koncentrált, tömény bor, krémes textúra és határozott savak. Élénk korty, sok ásvánnyal. Rendkívül fiatal bor. 7 pont

Chablis Grand Cru Les Preuses 2012    
A híres grand cru terület 2,5 hektárját birtokolja a pincészet. Illatában sárgabarack, körte, alma, vanília és ásványok mutatkoznak. A korty elegáns, koncentrált, komplex. Izgalmas és tartást adó savak, krémes korty, hosszú lecsengés, miközben még mindig nagyon fiatal a bor. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr467490012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása