Szekszárdi könnyedség Mecseknádasról

2015. november 17.

20151003_145416.jpg

Hetényiék 37 hektár szőlőt művelnek a Szekszárdi Borvidéken, amelyet Mecseknádasdon, a pincészetükben dolgozzák fel és érlelik tölgyfa hordókban. Poharamba a könnyedebb ízvilágú vörösök kerültek.

Hetènyi Pince, Szekszárdi Kadarka 2013
Egészen világos színű, intenzív, elegáns illatú bor. Sok édes fűszer, szegfűszeg, bors, fanyar piros bogyósok érezhetőek az illatban. Kerek, selymes korty, visszafogott, de megfelelő savakkal és közepes testtel. Sok jó fűszer, piros ribizli, szeder. Utóízben fanyar gyümölcsök. Szép bor, különösebb extrák nélkül, de jó inni. 6 pont

Hetényi Pince, Szekszárdi Pinot noir 2013
Intenzív erdei bogyósok sora mutatkozik az illatban. Fűszerek és föld egészíti ki a gyümölcsöket. Buja, kedves. Mélyebb illat és ízvilág a kadarkához képest. Kerek, selymes korty. Vibráló savak, szép hordóhasználat. Édes fűszerek és sok piros gyümölcs fedezhető fel. Közepes test, tüzes alkoholérzet. Hosszú finis. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr938086714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.