Régiókon átívelő ausztrál shiraz

2016. január 07.

20151226_173927.jpg

O’Leary Walker Winemakers – Clare Valley, McLaren Vale Shiraz 2010
A borászatot David O'Leary és Nick Walker alapította 2000-ben, Clare Valleyben és több régióból dolgoznak fel szőlőt, mint Adelaide Hills, Barossa Valley, Coonawarra és McLaren Vale.

Ausztráliában a régiók alanyagának házasítása természetes a minőségi borok világában is. 70%-ban Clare Valley, 30%-ban McLaren Vale adja ennek a bornak az alapanyagát.
Természetes élesztővel, 12 napig erjedt a bor, amelyet kézzel csömöszöltek, majd további 15 napon át héjon hagyták. Két évet töltött hordóban, amelynek negyede új, háromnegyede több éves francia fa.
Koncentrált cassis bomba, szilvalekvárral, karamellel, kávéval, étcsokival. Mentol, eukaliptusz, cédrus, szantál, szivardoboz, édes fűszerek sora egészíti ki a gyümölcsöket. Könnyen szerethető, nagyon behízelgő illat.  
A korty édes ízhatású, mivel elsősorban a hordó édes fűszerei dominálnak: csoki, kakaóbab, vanília, szegfűszeg, karamell. Ezek mellé igyekszik felzárkózni a fekete szeder, szilvalekvár, fekete cseresznye, áfonyalekvár, szeder. Meleg hatású bor, magas alkoholérzettel, érett és selymes tanninokkal. A savérzet furcsa számomra, nem odaillő savkarakter jellemzi. Testes bor, közepes lecsengéssel. Populárisra készített, profi munka, nem túl mély tartalommal. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr788227760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása