Egy "birtokhalmozó" mágnás, Jean Guyon 1995-ben vásárolta meg a borászatot, a már meglévő birtokai mellé (Chateau Rollan de By, Chateau Tour Seran, Chateau La Clare, valamint 2012 óta az egyik leghíresebb Cru Bourgeois birtok a Chateau Greysac).
Az 5 hektáros bal parti birtok 80%-ban merlot, 10% cabernet sauvignon és 10% petit verdot, amelyeknek az átlagéletkora 30 év. Guyon érkezése előtt cabernet sauvignon hangsúlyos volt a birtok, de a kavicsos-agyagos talaj miatt a merlotra tette le a voksát. A birtokon fő jelszó a fenntartható szőlőművelés. Kúpalakú acélban erjed a bor, majd 100% új francia hordóban lebomlik az almasav. A hordós érlelés általában 18 hónapig tart. 70000 palacknyi bort készítenek évente Alain Raynaud szaktanácsadó segítségével.
Intenzív illat, amelyről ibolya, szeder, áfonya, málnalekvár és szilva chutney jut az eszembe, de a fa is nagyon intenzív. Ez elvesz az eleganciájából.
A korty tüzes, szép savakkal és tömör szerkezettel. A hordó tannin még rusztikus és karcos. Az erdei gyümölcsök sora mellett a hordó aromája is intenzív, mint a csoki, kávé, füstölt sonka. Nagyon fiatal még. Most 6,5 pont, de nagy érlelési potenciállal rendelkezik.
Köszönöm a kóstolót Clarence Joubert du Cellier barátomnak.