Vega Sicilia, Pintia 2010, Toro.

2016. március 16.

bot-pintia-2010_0.jpg

A Vega Sicilia borászat nem ismeretlen a magyar borfogyasztók számára, hiszen, többek között, az Oremus Tokajt is is tulajdonolják.
Az Álvarez család 1982. áprilisában vásárolta meg a Vega Siciliát, azóta a siker töretlen. A Doero folyó menti szőlőtermesztésben egyre nagyobb lett a pincészet tapasztalata, ezért nem volt kérdés, hogy egy következő projektjüket, egy újabb pincét is a folyó mellé telepítsék. A Toro borvidéken 2000-ben kezdték el építeni a Pintia borászatot, amely 2006-ban be is fejeződött.

A Pintiának nincs második bora, minden évben egy borfajtát készítenek a tinta de toro (tempranillo) fajtából, amely 12-15 hónapot érik hordóban (kétharmad francia, egyharmad amerikai), majd 12 hónapot palackban a piacra kerülés előtt. A tengerszint feletti 600 méteren található, meredek ültetvényt 40-60 éves szőlők alkotják.
A 2010-es évjárat került a poharamba, amelynek mély és tartalmas illatában sok erdei gyümölcs, cassis, ét csoki, kávé, földesség, gomba, cédrus és őszi erdő jelenik meg.
Komoly hangvételű, nagyon sűrű, vastag és széles bor. Érett gyümölcsök és masszív hordóaromák uralják, amelyek édeskés emléket hagynak maguk után. Komoly bor, de hosszú pihentetést igényel, hogy a tanninok rendeződjenek. 7 pont

A palackfotót az egyik forgalmazójuktól vettem kölcsön.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr888487436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása