Michele Satta, I Castagni, Bolgheri Rosso Superiore DOC 2009

2016. június 05.

20160526_195641.jpg

1998-ban alapított pincészet, amelynek első szürete 1990-re datálható, amikor a sangiovese szőlő jelentette az alapanyagot. 1991-ben cabernet és merlot került Bolgheri kavicsos talajába, majd a syrah is bekerült a választékba. Michele, a tulajdonos 1997-ben vásárolta meg a két legfontosabb dűlőt, a Castagni és a Poderini nevű területeket. Mára a birtok mérete elérte a 30 hektárt.

A Castagni dűlős termése került a poharamba 2009-ből. A házasítást 70%ban cabernet sauvignon, 20%-ban syrah, 10%-ban teroldigo alkotja. Az összesen 1,5 hektáros területen Guyot metszésmóddal művelik a 9000 tőkét. Az ültetvényben nem használnak kemikáliákat, vegyszereket. A bor nagy fahordókban erjed, majd kishordóban pihen 24 hónapot, mielőtt szűretlenül palackozzák
Tartalmas és sokrétű illatában édes, érett fekete gyümölcsök, sok aszalt szilva, fekete olíva, pici füstölt sonka, cassis, balzsamecet jelenik meg.
A gazdagság a szájban is folytatódik. Kerek savak, magas alkohol, selymes, érett tannin. Testes bor, hosszú lecsengéssel. A sok érett gyümölcs mellett a fából származó kesernye nem elegáns. Hiába nagy formátumú bor, ez a bántó kesernye húzza le 6,5 pontig.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr48762036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.