Ipacs Szabó: Nászút helyett 2011

2016. június 15.

20160614_151423.jpg

Ipacs Szabó Istvánt, a Vylyan borászát senkinek sem kell bemutatni. A saját pincészetével viszont még csak most lépett a piacra. 2009-ben vásárolta meg a területét, amely a Tenkes-hegy Kövesföld dűlőjében található. 1,2 hektár cabernet franc telepítése volt a kezdő lépés. A bor neve arra utal, hogy a nászútra szánt pénzből vásárolta meg a területet.

Egy házasítás, amely cabernet franc (87%), zweigelt (7%) és portugieser (6%) fajtákból készült.
Bíborvörös színű ital, amelynek illatában nem tolakodó, de mégis áradó gyümölcsösség (szeder, málna, szamóca, fekete ribizli, aszalt szilva). Mindezeket gazdagítja egy kis mentol, gyógynövények, cédres, szivardoboz és földesség. Minőségi illattárral büszkélkedhet.
A kortyban a gyümölcsök keverednek a fa diszkrét tónusával. Tartalmas, krémes textúrájú, kerek bor. Megfelelő savak biztosítják a vázat. Érett, minőségi tannin teszi selymessé a bort. Elegáns és érett bor, hosszú lecsengéssel. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr588811698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása