Rókusfalvy Pincészet, Etyeki Pinot Noir 2013

2016. szeptember 07.

rokusfalvy_pinot_noir.jpg

A médiából ismert Rókusfalvy Pál birtoka 1999 óta folyamatosan nő, fejlődik az Etyeki borvidéken. Ma 7,5 hektár szőlőt művelnek, amelyről 22000 palack bort szűrnek. A birtok felét biodinamikusan művelik 2010 óta.
Elsősorban fehér fajták, mint  sauvignon blanc, chardonnay, zöld veltelini, pinot blanc és szürkebarát találhatók az ültetvényeken, de a pinot noir is szóhoz jut, nagy szerencsénkre. Egy kiváló tétel került a poharamba 2013-ból.
Összesen 1270 palack készült ebből az Öreghegyen termett pinot noirból, amelyet október elején szüreteltek.

Téglavörös szín, amilyennek egy pinotnak lennie kell. Lassan nyíló illat, de megéri várni rá: az őszi erdő minden szépsége (gomba, avar, földesség) keveredik a szamócával, hecsedlivel, ringlóval, piros áfonyával. Az édes hordófűszerek (vanília, fehér bors, szegfűszeg, fahéj) sem váratnak magukra, gyorsan átveszik az irányítást.
A korty izgalmas, köszönhetően a vibráló savaknak és a szépen simuló tanninnak. Közepes alkoholérzet és test. Szép szerkezet, jónak mondható egyensúly. Ízét az édes fűszerek vezetik, amit a lédús gyümölcsök követnek. Már három évesen is érett bornak tűnik. 7 pont

 

A fotót a pince honlapjáról kölcsönöztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2511678827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása